KØDSAUCE: 1 pk. bacon i tern 400-500 gr. hakket oksekød 1 finthakket løg 1-2 fed presset hvidløg 1½ tsk. oregano ½ tsk. timian ½ tsk. salt 1/4 tsk. peber 3 dl. oksekød bouillon (el. grønsags) 70-100 gr. tomatkoncentrat evt. også 1-2 stk. revet gulerod 1-2 stilke bladselleri skåret i strimler
BACHAMELSAUCE (kan købes færdig, men er meget nem at lave): 25 gr. margarine 3 spsk. maizena (mejsstivelse) 75 dl mælk (evt. laktosefri) 1/4-1/2 tsk. salt ½ tsk. stødt muskatnød 75 gr. revet ost
SÅDAN FREMSTILLER DU LASAGNEN: Først laver du kødsaucen, svits bacon i en gryde. Tilsæt kød og løg og rist til kødet er løst, tilsæt resten af ingredienser og lad det simre 15-20 min.
Imens saucen simre tænder du ovnen på 200 gr. alm varme og laver; BACHAMELSAUCEN: Smelt margarinen i en gryde og rør mejsstivelsen i, tilsæt mælken lidt af gangen, det er bedst at bruge et piskeris, kog saucen igennem og tilsæt salt og muskatnød.
I et tilpas ildfast fad (jeg bruger2 stk.) fordeler du først lidt bechamelsauce og et lag kødsauce herpå lasagne plader evt. lidt revet ost, sådan bliver du ved indtil ingredienserne er brugt, men du skal slutte med kødsauce, bechamelsauce og ret ost på toppen. Jeg har som regel 2 lag lasagneplader.
På pakken med lasagne plader fra Schär står der at den skal koges først, det glemmer jeg altid og lasagnen smager pragtfuld alligevel.