KLAR SUPPE MED PORRE OG CHILIKRYDREDE FISKEBOLLER

Fiskeboller:
400 gr hakket fiskekød (torsk)
Salt
2 grønne chilier (husk store chilier er mildere end små og røde er de stærkeste)
1 løg (ca. 100 gr)
2 spsk mejsstivelse (maizena)
1 æg
¼ tsk peber
Suppe:
8 dl hønsefond (spring blot over hvor gæret er lavest og brug bouillonterninger)
Salt
2 tynde porre (200gr)

Rør fiskekødet sejt med 1 tsk salt, lad røremaskinen køre jævnt ca. 3 minutter
Rens chilierne for kerner og hak dem og løget meget fint. Rør chili og løg i fiskekødet, sammen med mejsstivelsen, æg og peber.
Fyld hele balladen i en bollesprøjte, snit med en fugtig kniv for hver 1,5-2 cm., og kog dem møre i let saltet vand, der holdes lige under kogepunktet.
Kog vand og bouillonterninger op, imens du snitter porrerne i meget fine skiver, kom dem i fonden, lad dem simre til de netop er møre.
Kom fiskebollerne i suppen og varm op lige inden serveringen.
Serverer flutes eller ”brækafbrød” til.