Fiskeboller: 400 gr hakket fiskekød (torsk) Salt 2 grønne chilier (husk store chilier er mildere end små og røde er de stærkeste) 1 løg (ca. 100 gr) 2 spsk mejsstivelse (maizena) 1 æg ¼ tsk peber Suppe: 8 dl hønsefond (spring blot over hvor gæret er lavest og brug bouillonterninger) Salt 2 tynde porre (200gr)
Rør fiskekødet sejt med 1 tsk salt, lad røremaskinen køre jævnt ca. 3 minutter Rens chilierne for kerner og hak dem og løget meget fint. Rør chili og løg i fiskekødet, sammen med mejsstivelsen, æg og peber. Fyld hele balladen i en bollesprøjte, snit med en fugtig kniv for hver 1,5-2 cm., og kog dem møre i let saltet vand, der holdes lige under kogepunktet. Kog vand og bouillonterninger op, imens du snitter porrerne i meget fine skiver, kom dem i fonden, lad dem simre til de netop er møre. Kom fiskebollerne i suppen og varm op lige inden serveringen. Serverer flutes eller ”brækafbrød” til.