Porretærte

Tærtedej
  75 g. margarine
200 g. jyttemel
½ tsk. salt
1 æg
ca. 2 spsk. vand

Fyld
400 g. porre
½ pk. skinkestrimler
vand
salt
1 bæger 18% creme fraiche
3 æg
1 tsk. salt
peber
2-3 spsk. mozzarellaost
lidt revet muskatnød

Margarinen smuldres i melet, resten af Ingredienserne kommes i og dejen æltes godt sammen. Lad dejen hvile i køleskab mens du laver fyldet, ca. ½ time.

Porrene skæres i tynde skiver og koges i letsaltet vand i 5 minutter, Creme fraiche, æg, peber, salt, muskartnød og ost piske sammen.

Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform, som forbages i 10 minutter ved 200 grader. Porre og skinkestrimler fordeles i bunden og den sammenpiskede masse hældes over.
Bages færdig ved 200 grader i ca. 30 minutter.