Honningkage


Ingredienser:
100 gr. smør el. margarine
1,5 dl. sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl. kærnemælk
4 dl. jyttemel
100 gr. hakket appelsinskal (f.eks. Dr. Oetker)
1 tsk. natron
1 tsk. stødtkanel
½ tsk. stødt nelike
1/4 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. allehånde
(brug IKKE kryderiblanding fra Dr. Oetker, da den indeholder hvede)

Tilberedning:
bland melet med krydderierne.
Smelt smør el. margarine, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af. Rør æg, kærnemælk og mel med kryderierne.
Kom dejen i en smurt form eller lille bradepande.
Bages ca. 1 time ved 150 grader.
Hvis den bages i en form som på billedet skal du regne med 10-15 min. længere bagetid.

Kan spises som den er, eller kan forfines med glasur eller chokoladeovertræk.
Du kan også flække den så den kan lægges sammen med smørcreme.
Hvis du lægger den sammen med smørcreme skal den hvile i køleskabet til dagen efter.
Spises den som den er, kan det også smage godt med creme-fraiche på.

Smørcreme:
2 dl. flormelis røres sammen med ½ dl. kogende vand og 175 gr. blødt smør, ikke margarine.