Min Oksespand


Du skal bruge:
600 g. oksefilet
1 pk. bacon i tern
2 løg
150-200 g. champignon
1½ tsk. paprika
2-3 spsk. konc. tomatpuré
2 dl. oksebouillon
1 dl. piskefløde
smør
salt
peber


Steg bacon let og steg færdig med løgene, enten i en stegegryde eller pande. hvis du bruger friske champignon skal de steges med nu. Drys paprika og salt på, her skal du ikke bruge peber der kommer smag nok fra paprikaen. Tilsæt tomatpureen og bouillonen, lad det koge igennem.
Hvis du bruger dåse-champignoner skal de tilsætte nu.
Tilsæt fløden og kog ved jævn varme uden låg, til passende tykkelse.

Kødet skal skæres ud i korte strimler på størrelse med pommes frites, sørg endelig for at skære alle hårde dimser væk, varm en stor pande, når smøret er brunet af, lægges kødet på, drys med salt og peber, vend kødet så det steges ensartet. Kødet skal kun stege få minutter. Hvis du har købt billigere kød skal det i stegegryden og småsimre 2-3 timer ligesom bankekød, men det smager nu bedst med velhængt oksefilet.

På billedet har jeg sprunget over hvor gæret var lavest og brugt pulver kartoffelmos, men det smager unægtelig bedre hvis du laver en rigtig kartoffelmos.
Du kan også byde ris eller pasta til.


Hvis du skal fremstille til fryser, eller du blot har mange gæster, er opskriften sådan:
Opskriften rækker til 30-35 portioner

4,5-5 kg. oksefilet
700 g. bacon, tern eller hvad du syntes
16 løg
2,4 kg. champignon (stor dåse)
10-12 tsk paprika
800 g. konc. tomaatpuré (stor dåse)
4 liter oksebouillon
1 l. piskefølde
smør til stegning
salt
peber
maizena til jævning

Fremgangsmåden er den samme, bortset fra at det er bedst at stege bacon og løg på en pande og du sikkert får behov for at jævne sausen lidt til sidst.