Glasuren Mangler endnu


Fantastiske kanelsnegle

Dej til ca. 24 stk. kanelsnegle

450 gr. letmælk evt. glutenfri
1 strøget spsk. + 2 strøget tsk. huskpulver (huskpulver kan købes på apoteket og helssekost)
450 gr. rismel
200 gr. maizena (mejsstivelse)
100 gr. blødt smør el. margarine
90 gr. sukker
25 gr. gær
1/2 tsk. stødt koriander
120 gr. æg

Fyld

75 gr. blødt smør
100 gr. sukker
3 spsk. stødt kanel
(brug helst rigtige målesker)

Du kan gøre sådan:
Dejen bør røres med maskine, mælken lunes håndvarm og kmmes i røreskålen sammen med husk-pulver. Blandingen røres i 5 minutter, det skal helst være så lang tid, så husk-pulveret gelerer.
Melsorterne, smør, sukker.
Smuldret gær og koriander afvejes i en anden skål, æggene røres ind i den gelerede mælkeblanding, de afvejede ingredienser kommes ligeledes i røreskælen og røres med i 15 minutter.
Kanel og sukker i den lille skål. Smør hænderne i olie inden delen håndteres.
Drys lidt marizena på bordet og vend dejen ud, dejen deles i to dele, hver del trilles til en aglang tyk pølse.
Pølserne udrulles med en kagerulle til 1/2-1 cm. tykke firkanter (hvis du kan få dem så tynde), smøret fordeles over dej-firkanterne, kanel-sukker blandingen frysses over og firkanterne rulles sammen til roulader og skærres ud i ca. 24 lige store stykker, som lægges på bageplade med bagepapir.

Hævning og bagning:
Sneglene dækkes med et let fugtigt klæde og stilles lunt (28 grader) til hævning ca. 1 time. Smør sneglene med sammenpisket æg. Bages ved ved 250 grader i 10-15 min.

God fornøjelse.