Sådan kan det gøres: Rens rabarberne, skær dem i stykker på ca 2 cm, læg dem i et ovnfast fad. Bland vaniljekornene med sukker som dryssen over rabarberne og læg de tomme bælge ved. Rabarberne bages møre ved 175 grader varm ovn i 15 minutter. Rør rundt, lad afkøle og hæld lidt væde fra.
Rør smør og sukker hvidt, rør æggeblommerne i, et af gangen. Sigt mel (mix C) og bagepulver over dejen det hele vendes forsigtigt sammen mens du tilsætter mælken, lidt af gangen.
Fordel dejen i en smut springform (diameter 24 cm). Bages 15 minutter ved 175 grader. Sluk ikke ovnen.
Pisk æggehviderne hvide og skummende, tilsæt sukkeret lidt af gangen mens der stadig piskes, massen skal være helt stiv.
Læg rabarberkompotten oven på kagen, fordels marengsmassen over kompotten, sigt flormelis over kagen.
Kagen bages færdig i 15 minutter til marengsen er gylden på toppen.