Gluten og hvedefri ostekage.

Du skal bruge:
1 pk. Digestive kiks (gluten og hvedefri, kan for tiden købes i Bruges)

75 gr. smør

4 blade husblas

200 gr. flødeost
2 æg
2 dl. creme fraiche (evt. laktosefri)
1 el. 2 tsk. vanille
1 spsk. citronsaft
50 gr. flourmelis
pynt
1 ds. abrikoser el. kirsebær el. annanas
2,5 dl. saft af den frugt du har valgt
5 blade husblas


Sådan gør du:
Knus kiksene til passende størrelse, smelt smøret og bland den smuldere kiks heri. Hæld massen i en springform (20 cm. i diameter). Opblød husblassen i kold vand. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille og citronsaft. Smelt husblassen over vandbad. Når temperaturen på masse og husblassen nærmer sig hinanden, hældes husblassen i ostemassen.
Pisk hviderne stive, bland forsigtigt flourmelis i og vend dem i ostemassen. Hæld det over kiksene i springformen, og kagen sættes koldt til næste dag.

Toppen:
Smelt husblassen, når temperaturen på saft og husblassen nærmer sig hinanden, blandes husblassen i tynd stråle i saften. Pynt kagen med frugten, hæld geleen over når den begynder at stivne- Pas på bobler de pynter ikke i geleen.

God fornøjelse.