Roulade smagt hos Kirsten


100 gr. kartoffelmel
1/4 tsk. bagepulver
160 gr. sukker
4 æg

Abrikosfyld
1 ds. abrikoser (½ kg.)
2,5 dl. piskefløde

Alle ingredienserne fyldes i røreskålen og piskes ca. 5 minutter (med rørermaskine eller håndmixer).
Dejen fordeles i en bagepapirform (30x40 cm.) på en bageplade. bagepladen sættes i en kold ovn på en af de nederste ribber. Ovnen varmes op til 200 grader i almindelig ovn og 180 grader i varmluft, i ca, 15 minutter.

Den bagte rouladebund vendes ud på et stykke sukkerdrysset papir og afkøles.

Saften sies fra abrikoserne, abrikoserne fyldes i en blender og blendes ca. 30 sek. Fløden piskes og aprikoserne vendes i.

Fyldet fordeles på bunden, der rulles sammen og lægges og lukkes i enderne for ikke at ruller op igen.

God aften



Til 12 skiver skal du bruge:
3 æg
130 g. sukker
3/4 dl. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1/2 dl. Kakaopulver

Smørcreme:
100 gr. smør
100 g. flormelis
1 æggeblomme
1,5 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader.
Pisk sukker og æg luftigt, vend kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver i dejen.
Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.
Bag bundene i 5 minutter eller til den er gylden.
Drys lidt sukker over bunden, og læg et ark bagepapir over den.
Vend forsigtigt bunden på hovedet, og træk bagepapiret på indersiden af.

Smørcreme:
Pisk ingredienserne sammen.
Smør fyldet på chokoladebunden, og rul forsigtigt sammen.
Opbevar rouladen i køleskabet indtil servering.