Kanel æblekage

Fyld og pynt

4 spsk. sukker
3 spsk. kanel
4 store æbler med skral
10 gr. smeltet smør (vi bruger margarine9
Kagedej


150 gr. gær
250 gr. sukker
80 gr. olie
150 gr. piskefløde
200 gr. boghvedemel
75 gr. maizena (majsstivelse)
2 spsk. huskpulver
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver

Det lykkes ofte hvis du gør sådan:
En rund springform smøres (eller brug olie-spray) og drysses med boghvedemel (ikke at forveksle med hvedemel). Springformens bund kan forinden beklædes med bagepapir.
Sukker og kanel blandes i en stor skål, æblerne skrælles og skæres i tynde både og vendes i kanel/sukker blandinges. Æg og sukker piskes stift i en anden skål. Olie og piskefløde blandes og røres langsomt i ægmassen. Meltyperne, huskpulver, salt og bagepulver blandes godt i en tredje skål inden det vendes ind i ægmassen. Dejen hældes i formen, og æblestykkerne stikkes ned i dejen, det smeltede smør dryppes overæblestykkerne.

Bages ved 175 grader i 60-70 minutter, men tag let på denne tid, det tagernoglegange meget længere tid.

lad kagen stå 5 minutter i formen, inden springformens ring åbnes, kagen afkøles på en bagerist, før den tages af bunden. Kagen kan serveres lun med creme fraiche eller flødeskum.

god fornøjelse