Mandelkage a´la Bent
Til 10-12 stykker, skal du bruge:
200 g smuttede mandler
1 tsk. stødt kanel
Skal fra 1 citron
Skal fra 1 appelsin
4 æg
200 g sukker
ca. 1 spsk smør
Drys: Flormelis
Tilbehør: evt flødeskum el. creme fraice
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader alm ovn.
Blend de smuttede mandler til fint mel.
Bland mandelmelet med kanel og fintrevet citron -og appelsinskal fra de to økologiske frugter.
Pisk æg og sukker til tykt skum med maskine. Tilsæt mandelmelblandingen.
Fyld dejen i en springform (22-24 cm) smurt med smør.
Bag kagen i forvarmet ovn på 175 grader i 35-40 min. måske længere prøv med træspyd.
Når kagen er afkølet drysses med flormelis.
Nydes evt. med flødeskum eller hvad du syntes.
Smager også fortrinligt blot med det drysset flornelis.