BRUNSVIGEER

Til brunsvigeren skal  du bruge
denne mel. Som næsten kan købes alle vegne,
f.eks. Super Brugsen, Super Best, el. på nettet.
Den hedder Brot-mix B fra Schär

Du skal bruge:
2,5 dl. vand
2 dl. mælk, gerne letmælk
1 spsk. fiber HUSK, se under produkter
2 æg
45 gr. sukker
500 gr. gluten og hvedefri mel, se billedet
100 gr. mejsstivelse, ikke at forveksle med mejsmel
130 gr. margarine
30 gr. gær
½ tsk. salt

Fyld (topping)
150 gr. smør el. margarine
200 gr. farin
1 spsk kanel

Sådan har jeg gjort,  -du skal bruge en rørmaskine for det er en tung dej.
Mælk og vand lunes til håndvarmt, gæret smuldres og fiberhusk tilsættes, der røres i 5 minutter til fiberhusk gelerer, resten tilsættes og der røres videre i ca. 15 minutter. Dejen sættes til hævning et lunt sted i mindst 30 minutter.
Jeg kommer det i en passende plasticpose puster luft ind og binder en knude, så der opstår et "telt" og sætter det under dynen.

Dejen lægges ud i en bradepande på ca. 35x27 cm., kom lidt olie på hænderne så er det nemt at håndterer dejen, så den kommer til ligge jævnt i bradepanden. nu tilbage i "teltet" til dejen igen er hævet op.

Nu smører du forsigtig toppingen jævnt ud på dejen og drys lidt farin over til sidst.

Bages ved 200 grader i 30-35 minutter.