Du skal bruge: 11 æg blommer (helst pasteuriserende) 11 æg hvider
(helst pasteuriserende)
280 gr. Sukker 2,5-3 dl. Citronsaft 7 dl. Piskefløde 14 Blade husblas
Det varer ca. 20-25 min i arbejdstid, men skal helst henstå nogle timer inden den serveres.
Sådan gør du: 1. Sæt husblasen i blød i koldt vand 7-8 minutter 2. Pisk æggeblommerne og sukker let og luftigt. 3. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til skum. 5.
Tag husblasen op med det vand, der hænger ved. Smelt det i en skål over vandbad. køl ned til 37 grader. 6. Varm citronfasten op til 37 grader og blad den 37 graders varme husblas heri. 7. Hæld citronsaft og husblas i æggemassen, i en tynd stråle under god omrøring. 8. Tag lidt fløde fra til pynt, og vend den rasterende flødeskummet i æggemassen. 9. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i fromagen. 10. Hæld den op i en skål eller fordel den i portionsglas og stil den koldt et par timer. 11. Pynt fromagen med lidt flødeskum, og evt. et par mynte -eller citronmelisseblade lige inden servering.
Citronfromage kan fryses, skal dog op tøs meget langsomt.