Citronfromage


Dessert til ca. 10-12 personer

Du skal bruge:
11 æg blommer  (helst pasteuriserende)
11 æg hvider (helst pasteuriserende)
280 gr. Sukker
2,5-3 dl. Citronsaft
7 dl. Piskefløde
14 Blade husblas

Det varer ca. 20-25 min i arbejdstid, men skal helst henstå nogle timer inden den serveres.

Sådan gør du:
 1. Sæt husblasen i blød i koldt vand 7-8 minutter
 2. Pisk æggeblommerne og sukker let og luftigt. 
 3. Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til skum.
 5. Tag husblasen op med det vand, der hænger ved. Smelt det i en skål over vandbad.  køl ned til 37 grader.
 6. Varm citronfasten op til 37 grader og blad den 37 graders varme husblas heri.
 7. Hæld citronsaft og husblas i æggemassen, i en tynd stråle under god omrøring.
 8. Tag lidt fløde fra til pynt, og vend den rasterende flødeskummet i æggemassen.
 9. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i fromagen.
10. Hæld den op i en skål eller fordel den i portionsglas og stil den koldt et par timer.
11. Pynt fromagen med lidt flødeskum, og evt. et par mynte -eller citronmelisseblade lige inden servering.

Citronfromage kan fryses, skal dog op tøs meget langsomt.

Citronfromage gør altid lykke!