Du skal bruge: Al vægt er angivet som skrællet vægt 1 Kg. Kartofler 125 gr. Selleri 200 gr. Løg 425 gr. porre 35-40 gr. margraine 1,6 l. boillon (halv hønse -og halv grønsag) 1 pose (f.eks. tepose) med tørret timian Salt Hvid peber 1,3 dl. fløde
Skær alle grønsager i mindre stykker og svits dem i smørret, brug en stor gryde. Hæld bouillonen ved, kogt ved svag varme under låg i 25-30 minutter. Tag timian posen op, og blend hele molevitten, og hæld suppen i den rene gryde, tilsæt fløden og kog suppen op igen. Smag eventuelt til med salt og peber.
Serverer med sprødristede baconterninger, med purløg på toppen.
Hvis du vil lave en stor portion til fryseren, det er super rat at byde som forret. Ser opskriften såden ud:
5 kg. kartofler ( jeg køber dem skrællet og skåret i skiver) 630 gr. Selleri 1 kg. Løg,
jeg køber dybfrost, lige kart til brug
2,1 kg. porre, jeg køber dybfrost, lige kart til brug 170 gr. smør (margraine) 8 l. Bouillon (halv høne -og grønsag) 3 poser med tørret timian 1,5 spk. salt 1,5 tsk. hvid peber 6,5 dl. fløde