Kartoffelsuppe

Du skal bruge:
Al vægt er angivet som skrællet vægt
1 Kg. Kartofler 
125 gr. Selleri
200 gr. Løg
425 gr. porre
35-40 gr. margraine
1,6 l. boillon (halv hønse -og halv grønsag)
1 pose (f.eks. tepose) med tørret timian
Salt
Hvid peber
1,3 dl. fløde

Skær alle grønsager i mindre stykker og svits dem i smørret, brug en stor gryde. Hæld bouillonen ved, kogt ved svag varme under låg i 25-30 minutter. Tag timian posen op, og blend hele molevitten, og hæld suppen i den rene gryde, tilsæt fløden og kog suppen op igen. Smag eventuelt til med salt og peber.

Serverer med sprødristede baconterninger, med purløg på toppen.

Hvis du vil lave en stor portion til fryseren, det er super rat at byde som forret.
Ser opskriften såden ud:

5 kg. kartofler ( jeg køber dem skrællet og skåret i skiver)
630 gr. Selleri
1 kg. Løg,  jeg køber dybfrost, lige kart til brug
2,1 kg. porre, jeg køber dybfrost, lige kart til brug
170 gr. smør (margraine)
8 l. Bouillon (halv høne -og grønsag)
3 poser med tørret timian
1,5 spk. salt
1,5 tsk. hvid peber
6,5 dl. fløde

Tilberedning som ovenfor