FORLOREN HARE

Ingredienser til ca. 12 personer, er i kun 4 så del blot det hele med 3

   2,0 kg. hakket kalv og flæskekød
       3 stk. store hakket løg
       3 spsk. mejsmel (gul mejsmel)
       3 spsk. mejsstivelse
       6 spsk. rasp. husk den skal være glutenfri, se under produkter
       3 stk. æg
  450 g. småt hakket bacon
      3 pk. bacon
 100 g. hakket tørrede tranebær
      9 dl. mælk
         salt
         peber

fremgangsmåde:
Rist de små bacontern lidt, og køl den af igen
Kødet røres til fars med løg, "mel",rasp, bacontern, hakkede tranebær, salt, peber, æg og mælk. Til en passende og lind konsistens.
Form farsen til et "brød" som lægges i bradepande af passende størrelse og dækkes af baconskiverne.
Vil du have sky til sovs opløses 2 stk. bullionterninger i vand og hældes ved.
Stegning:
2-2,15 time i 180 grader almindelig ovn, der kan være behov for ekstra varme til sidst for at bacon skal blive rigtigt sprødt, ved mindre portion 1,30-1,45 timer.

Der bliver sikkert noget i overskud, det er velegnet til frysning, -til en nem gang aftensmad med brasekartofler. 

Tilbehør
2500 g. hvide kartofler
1500 g. brune kartofler
 600 gr. rødkål
         agurksalat
         syltetøj gerne tranebær el. ligende, måske ribs gele

Saucen.
Hvis du ikke bruger fedtfattigt kød og har bullion i bardepanden, kan du blot si skyen og lave sovs heraf, sovsen smages til med f.eks. ribsgele og salt, peber.
Husk at jævne med glutenfri sovsejævner eller mejsstivelse oprørt i vand.
Hvis der ikke er sky nok kan du som jeg har gjort, serverer rødvinsovs til, ubs den var færdig købt!