Dette skal du bruge, til 10-12 stykker:
5 dl. lunket vand
1 spsk. fiber husk, se under produkter
50 gr. gær
70 gr. lys sirup
2 spsk. olie
2,5 tsk. salt
700 gr. schär mix B, se under produkter
sesamfrø til drys


Hvis du gør sådan, får du nogle lækre og lidt seje bagel´s:
Opløs gær og fiberhusk i vandet, pisk i 5 min. og lad det hvile i 5 min.
tilsæt resten af ingredienserne, gem en sjat mel til bordpladen.
Ælt meget grundig i en røremaskine med dejkrog i ca. 5 min.
Lad dejen hvile i skålen ca. 20 min., dækket med viskestykke, eller i ovnen max 45-50 grader.
Del dejen i 80 el. 100 gr. stykker. Rul stykkerne til pølser af 2 cm. tykkelse, buk den sammen til en ring.
Læg ringene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under viskestykke i 40 min.
Kog en stor gryde med vand, kog hver bagel i vandet i 1 min. på hver side,dyp den ene side i sesam eller drys det på. Læg dem tilbage på bagepladen med bagepapir.
Bages midt i den forvarmet ovn, alm. ovn på 225 grader i ca. 15 min.
Lad dem køle af på en rist.
desse bagel er meget velegnet til frysning.