Dette er det nærmeste du kommer på "rigtige" hveder
Du skal bruge: 2,5 dl. vand 2 dl. mælk * 1 spsk fiber HUSK 2 æg 45 g sukker 500 g gluten -og hvedefri mel ** 100 g majsstivelse*** 130 g margarine 30 g gær 2 tsk kardemomme**** ½ tsk salt
Til pensling Mælk, vand el. æg
*Gerne Letmælk **(Gerne Brot-mix B fra Schär) kan købes mange steder f.eks. super brugsen eller Super Best, dertil næsten alle helsekost forretninger eller på e-handel. ***Maizena ****kan udelades, alt efter smag
Du skal bruge en røremaskine.
Mælk og vand lunes til håndvarmt, gæren smuldres og fiberhusk tilsættes, der røres nu i 5 minutter til fiberhusk gelerer. Resten tilsættes og der røres videre i 15 minutter. Dejen sættes til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Dejen er ikke svær at håndterer blot hænderne smøres ind i olie. Slå dejen sammen og vend på bordet, rul dejen ud til en tyk pølse og del den i 12 lige store dele. Bollerne trilles i hænderne til høje boller der sættes med lidt afstand i en lille bradepande 25x35 som er beklædt med bage papir.
Hæves et lunt sted tildækket med et let fugtigt klæde, indtil bollerne rører hinanden.
Pensles og bages ved 250 grader forvarmet ovn i 12-15 minutter.
OBS. Hvederne skal ristes på brødrister inden de nydes.