Du skal bruge: 600 g. oksefilet 1 pk. bacon i tern 2 løg 150-200 g. champignon 1½ tsk. paprika 2-3 spsk. konc. tomatpuré 2 dl. oksebouillon 1 dl. piskefløde smør salt peber
Steg bacon let og steg færdig med løgene, enten i en stegegryde eller pande. hvis du bruger friske champignon skal de steges med nu. Drys paprika og salt på, her skal du ikke bruge peber der kommer smag nok fra paprikaen. Tilsæt tomatpureen og bouillonen, lad det koge igennem. Hvis du bruger dåse-champignoner skal de tilsætte nu. Tilsæt fløden og kog ved jævn varme uden låg, til passende tykkelse.
Kødet skal skæres ud i korte strimler på størrelse med pommes frites, sørg endelig for at skære alle hårde dimser væk, varm en stor pande, når smøret er brunet af, lægges kødet på, drys med salt og peber, vend kødet så det steges ensartet. Kødet skal kun stege få minutter. Hvis du har købt billigere kød skal det i stegegryden og småsimre 2-3 timer ligesom bankekød, men det smager nu bedst med velhængt oksefilet.
På billedet har jeg sprunget over hvor gæret var lavest og brugt pulver kartoffelmos, men det smager unægtelig bedre hvis du laver en rigtig kartoffelmos. Du kan også byde ris eller pasta til.
Hvis du skal fremstille til fryser, eller du blot har mange gæster, er opskriften sådan: Opskriften rækker til 30-35 portioner
4,5-5 kg. oksefilet 700 g. bacon, tern eller hvad du syntes 16 løg 2,4 kg. champignon (stor dåse) 10-12 tsk paprika 800 g. konc. tomaatpuré (stor dåse) 4 liter oksebouillon 1 l. piskefølde smør til stegning salt peber maizena til jævning
Fremgangsmåden er den samme, bortset fra at det er bedst at stege bacon og løg på en pande og du sikkert får behov for at jævne sausen lidt til sidst.