Nøddebund 2 små æggehvider 50 g sukker 50 g malede mandel eller nøddekerner Flødecreme 2 æggeblommer 2 spsk sukker 2½ tsk jyttemel 2 dl kaffefløde, endelig ikke madlavningsføde (indeholder hvede) Vanillesukker 3 spsk føldeskum Frugt fra dåse (henkogte) ferskner, abrikoser eller pærer, du kan også bruge druer. Pyntes med revet chokolade.
Hviderne piskes meget stive, og den malede nødde/mandelkerne og sukker vendes forsigtigt i. Du tegner en cirkel efter en frokosttallerken på et stykke bagepapir, dejen glattes pænt ud efter stregen. Bages på nederste rulle ved 175 gradet i 15-20 min, afkøles lidt før den tages af bagepapiret. Cremen. Æggeblommer og sukker røres luftigt, tilsæt mel og fløde og cremen koges igennem under piskning, pisk et par gange under afkøling. Vanillesukker og flødeskum vendes i. Cremen fordeles over bunden som pyntes med frugter og drysses med chokolade.
ANANASTÆRTE
Nøddebund 3 æggehvider 100 g sukker 100 g malede mandel eller nøddekerner Fyld 200 g kvark 75 g sigtet formelis Revet skal af en usprøjtet citron 2 dl piskefløde 4 ananasringe, afdryppet og skåret i småstykker Lidt citronsaft Pynt Ananasringe skåret i trekanter
Hviderne piskes meget stive, og den malede nødde/mandelkerne og sukker vendes forsigtigt i. Du tegner to cirkel efter en frokosttallerken på et stykke bagepapir, dejen glattes pænt ud efter stregerne. Bages på nederste rulle ved 175 gradet i 15-20 min, afkøles lidt før den tages af bagepapiret.
Pisk fløden. Rør kvarken med sukker, citronskal, flødeskum og små ananas stykkerne, smages til med citronsaft. Halvdelen kommes på den ene mandelbund og resten på den øverste bund, hvori ananas trekanterne stikkes i.