PØLSEGRYDE (SVENSK PØLSERET)


Ingredienser:
2-3 løg snittet i tern
75 gr. flydende margarine
250 gr. kartofler, el. et glas kartofler
3-4 dl. suppe
1 dl. tomatpuré
10-12 røde pølser (uden hvedemel)
salt (pas på for suppen indeholder også salt)
evt. purløg

Sådan gør jeg:
Løgtern ristes gyldne i margarine.
De udskåret kartofler tilsættes.
Suppe og tomatpuré hældes ved og der koges til kartoflerne er møre under låg på svag varme, ca. 15 minutter.
De udskåret pølse tilsætte herefter, koges igennem og smages til.
Hvis kartoflerne ikke har jævnet nok drysser du blot lidt jævnings pulser på. (må ikke være fremstillet af hvedemel)
Drysses evt. med purløg.

Endnu en version 

Endnu en måde at lave SVENSK-PØLSERAT på.

Ingredienser, til 4 personer:

1 kg. kartofler
1 pk. hotdog pølser
2 løg
1 spsk. smør
1 spsk. paprika (sød)
1 fl. (250 ml.) Cremefine 15%. Pas på med madlavnings fløde det kan indeholde hvedemel
1 lille dåse konc. tomatpuré
1-2 tsk. æblecidereddike
salt og peber
1 lille bundt purløg

Sådan fremstiller du svensk pølseret:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem i letsaltet vand i ca. 12 minutter, hæld vendet fra.
2. Pil og hal løgene fint, og slær pølserne i pasene stykker. Svits løg og pølser i en sautepande. Krydr med parprika og bland det hele godt.
Kom fløde, tomatpuré vog eddike på og bring det hele i kog under omrøring.
3. Tilsæt de kogte kartofler og lad det simre et par minutter.
Smag til med salt og peber og drys det klippede purløg over. Byd evt. brød til (glutenfrit)