Vaniljekranse

Til ca. 60 vaniljekranse skal du bruge:
½ vaniljestang, (skrab kornene ud)
150 g. blødt smør
150 g. rørsukker
1 æg
100 g. mandelmel
100 g. boghvedemel
  50 g. kartoffelmel

Vaniljekornene blande med lidt sukker, inden det blandes med smørret og resten af sukkeret
Rør sukker, vaniljesukker og smør godt sammen, nu piskes ægget i
Al melet blandes i og der røres til en ensartet masse.

Lad massen køle af inden den kommes i kødhakkeren hvor du har monteret stjerne plade.

Bages ved 175 grader (170 grader ved varmluft) til de er sprøde og gyldne

______________________________________________________________

En anden opskrift

250 g. sukker
300 g. margarine
350 g. majsmel
150 g. kartoffelmel
6-7 tsk. vanillesukker
0,5 tsk. bagepulver
1 æg

Du skal endelig ikke bruge smør, det bliver de ikke bedre af, tværtimod, brug almindelig bagemargarine.

Bland majs & kartoffelmel godt med vanilliesukker og bagepulver.
skær margarine i småtern og bland med melet.
sukker og æg røres til æggesnaps og æltes i melet.

Køl dejen godt af, før den køres ud i stænger.

Bages ved 180gr. varmluft, måske 15 min.